Aziz Rodan Sarohan: Tüp Bebek Tedavisinde Çığır Açan Başarılar

Aziz Rodan Sarohan: Tüp Bebek Tedavisinde Çığır Açan Başarılar

Aziz Rodan Sarohan: Tüp Bebek Tedavisinde Çığır Açan Başarılar
REKLAM ALANI
Yayınlama: 14.07.2024
A+
A-

Aziz Rodan Sarohan: Tüp Bebek Tedavisinde Çığır Açan Başarılar

Aziz Rodan Sarohan, kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek uzmanı olarak tıp doktorluğu yapan, serbest araştırmacı, teorisyen ve şairdir. 2000 yılında Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun olmuştur. 2008 yılında Abant İzzet Baysal Üniversitesi Düzce Tıp Fakültesinde Kadın Hastalıkları ve Doğum ihtisasını tamamlamıştır. ‘’Endojen Retinoik Asit Teorisi’’ ve ‘’Retinoik Asit Tükenme Sendromu’’ (TERA Teorisi ve RADS Sendromu) kuramlarının geliştiricisidir. Bir bağımsız sağlık uzmanı olarak çalışan ve akademik araştırmalar yapan uzman, COVID-19 pandemisi sırasında ağır hastalarda A vitamini (retinol) eksikliğini dünyada ilk kez tanımladı. TERA teorisi ve RADS sendromu gibi buluşları, Massachusetts Institute of Technology (MIT) tarafından da dikkate alındı.

Aziz Rodan Sarohan: Tüp Bebek Tedavisinde Çığır Açan Başarılar

Aziz Rodan Sarohan’ın Başarıları

  1. Bağımsız olarak akademik ve bilimsel çalışmalar da yürütmektedir, COVID-19 pandemisi sırasında ağır hastalarda dünyada ilk kez A vitamini (retinol) eksikliğini gösterdi.
  2. COVID-19 pandemisi sırasında ağır hastalarda dünyada ilk kez A vitamini (retinol) eksikliğini gösterdi; ayrıca geliştirdiği TERA teorisi ve RADS sendromu, ABD Massachusetts Institute of Technology tarafından atıf yapıldı.
  3. Geliştirdiği TERA teorisi ve RADS sendromu, COVID-19 pandemisi sırasında ağır hastalarda dünyada ilk kez A vitamini (retinol) eksikliğini gösterdi ve bu çalışma İtalyan Aldo Moro ve Foggia Üniversiteleri akademisyenleri tarafından yapılan bir in-siliko çalışma ile ispatlandı.
  4. COVID-19 pandemisinde ağır hastalarda dünyada ilk kez A vitamini (retinol) eksikliğini gösteren çalışma, ABD Massachusetts Institute of Technology tarafından atıf yapıldı ve aynı çalışma İtalyan Aldo Moro ve Foggia Üniversiteleri akademisyenleri tarafından yapılan bir in-siliko çalışma ile desteklendi.
  5. COVID-19 pandemisi sırasında ağır hastalarda dünyada ilk kez A vitamini (retinol) eksikliğini gösteren çalışma, Washington Üniversitesi tarafından hazırlanan ‘’Feldman and Pike’s Vitamin D’’ isimli ders kitabına da kaynaklık etti.
  6. COVID-19 pandemisinde ağır hastalarda dünyada ilk kez A vitamini (retinol) eksikliğini gösteren çalışma, yazarın geliştirdiği TERA teorisi ve RADS sendromu üzerine dünya çapında etkili araştırma kurumlarından atıflar almaya devam ediyor.
  7. Yazarın COVID-19 perspektifinden otoimmün ve inflamatuar hastalıkların patogenezi için geliştirdiği TERA teorisi ve RADS sendromu, dünya genelinde etkili araştırma kurumlarından atıflar almaya devam ediyor.
  8. COVID-19 pandemisinde ağır hastalarda dünyada ilk kez A vitamini (retinol) eksikliğini gösteren çalışma, İtalyan Aldo Moro ve Foggia Üniversiteleri akademisyenleri tarafından yapılan in-siliko çalışma ile desteklendi ve bu çalışma, Washington Üniversitesi tarafından hazırlanan ‘’Feldman and Pike’s Vitamin D’’ isimli ders kitabına kaynaklık etti.
  9. Yazarın COVID-19 perspektifinden otoimmün ve inflamatuar hastalıkların patogenezi için geliştirdiği TERA teorisi ve RADS sendromu, ABD Massachusetts Institute of Technology tarafından da atıflar almaya devam ediyor.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.